Зам-министър на спорта също с апартамент от "Артекс" в блока на Цветанов

Зам-министър на спорта също с апартамент от
Източник: Министерство на младежта и спорта

Пореден представител на властта се оказа с апартамент в квартал "Изток", купен на доста апетитна цена. Става дума за заместник-министъра на спорта Ваня Колева.

Колева ще бъде съседка на заместник-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов в сградата на улица "Латинка" в квартала, съобщава bTV. Самият Цветанов е кум на Колева.

Тя е купила апартамент от над 230 квадратни метра и гараж за общо 665 хиляди лева, показва справка от Агенцията по вписванията.

Сделката ще се финансира с банков кредит.

Сметките показват, че цената на квадрат за Ваня Колева е около 1300 евро. Според брокери в района цените са двойни.

Цветанов коментира информацията. „С всяка една строителна фирма, която предлага жилище на пазар, всеки един български гражданин може съгласно българското законодателство да влезе в отношение и да подпише договор. Понеже говорите за заместник-министъра на спорта, мога да кажа, че доколкото знам нейният съпруг е осми на световното по колоездене преди 20-30 години. Имат един хубав, сериозен бизнес от 30 години. Защо да не може да си купи апартамент? Защо да се притеснява човек, когато е направил всичко прозрачно, легално. Това, което тя е подписала, като декларация преди една година си е упоменала всичко това. Това, което аз съм направил преди една година, е да си подпиша нотариален акт, в който съм участвал в сделката. Ние по закон сме длъжни да го декларираме. В тази си декларация ще направя това, което правят всички обществени личности“, допълни той, цитиран от "Фокус".

През последните дни стана ясно, че Цветан Цветанов, правосъдният министър Цецка Цачева и настоящият депутат Вежди Рашидов са закупили имоти в скъпия квартал на доста изгодни, под пазарните, цени.

Цветан Цветанов например е придобил луксозен апартамент на цял етаж, с гараж и ВИП асансьор. Платил по около 627 евро на квадратен метър, при положение, че цените в районна често надминават 2000 евро за квадратен метър. Той заяви, че за целта е заменил два свои други имота и е доплатили 100 000 лева, за част от които е теглил кредит. Посочи също, че всичко е законно. Оказа се обаче, че двата му имота са купени още същия ден от негов бивш подчинен. Във връзка със случая започна проверка на прокуратурата.

Цецка Цачева пък е платила 670 евро на кв. м за своя имот, а само месец преди нейната сделка, абсолютно идентичен апартамент в кооперацията (с малко по-голям гараж) е продаден с 65 000 лв. по-скъпо.

Фирмата на Вежди Рашидов -"Рашидов Пропъртис" ООД, е купила апартамент и два гаража с обща площ 155 квадратни метра за цена от 90 хиляди евро или 580 евро на квадратен метър. Продавач, както и при сделките на Цветанов и Цачева, е фирмата "Артекс".

 

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.