Заместник-кметът на София Евгени Крусев подаде оставка

Заместник-кметът на София Евгени Крусев подаде оставка
Източник: БГНЕС

Заместник-кметът на София Евгени Крусев обяви, че напуска поста си.

"Вчера късно следобeд получих призовка от Прокуратурата във връзка с проверката на ремонта на ул. „Граф Игнатиев“. Призован съм в качеството си на обвиняем", заяви Крусев на брифинг.

"Считам, че най-отговорната и мъжка позиция в случая е да си подам оставката, за да може разследващите да си свършат изцяло работата. Категорично мога да заявя, че ще си защитя името. Точно това е целта на действието ми в момента. Оказваме пълно съдействие на всички разследващи органи, които се занимават с ремонта на ул. „Граф Игнатиев“. Изпратили сме цялата документация, която е изискана. Ще продължим да оказваме пълно съдействие“, обясни той, цитиран от "Фокус".

Ако съм бил подведен от проектант или друг участник в целия процес по направата на проекта, се надявам прокуратурата да го установи, допълни вече бившият зам.-кмет.

В началото на другата седмица той ще даде показания за проверката в прокуратурата.

"Към момента можем да кажем, че ул. „Граф Игнатиев“ от един ориенталски битак стана една от красивите улици на София. Вярвам, че в скоро време ще бъдат завършени всички детайли около този ремонт. Надявам се скоро да се възстановят трамвайните маршрути“, каза още той.

Крусев подчерта, че оставката му е лично негово решение.

В отговор на въпрос в какво е обвинен, зам.-кметът обясни: „Не мога да кажа, дори не съм отишъл до Следствието. Другата седмица ще имам повече информация“.

Все още не е ясно кой ще заеме поста му.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.