Започва голямото пътуване за празниците

Започва голямото пътуване за празниците
Източник: БГНЕС

Извънредните автобуси, които ще бъдат пуснати в страната за предпразничното пътуване днес и утре, вече са 80. Натоварените дестинации обичайно са от София за Варна, Бургас, Пловдив и Видин.

15 400 допълнителни места пък осигурява БДЖ във връзка с пътуването за Коледа. Допълнителни вагони ще има по линиите от София до Варна, Бургас, Стара Загора, Русе, Благоевград. Има отстъпка при закупуването на билети за отиване и връщане и тя е между 10 и 30%.

По данни на МВР и пътната полиция около 260 000 автомобила ще тръгнат на път за коледните и новогодишните празници. Те ще се насочат главно към гранично-пропускателните пунктове и курортите, съобщава bTV.

Най-големия трафик ще поемат автомагистралите. По „Тракия” се очаква да преминат около 70 000 автомобила. Пътят за Банско и Гърция по „Струма” ще се използва от около 40 000 коли. По „Хемус” се очакват 38 000 автомобила.

Вчера от пътната агенция съобщиха, че за празниците всички ремонти ще бъдат преустановени, за да могат да се избегнат опашки. МВР също сформира специален щаб, който ще е в действие до Нова година. Ще има масирани проверки на пътните полицаи.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.