Запорираха търговската марка "СДС"

Запорираха търговската марка СДС

Търговската марка „СДС” е запорирана заради неплатени адвокатски хонорари. Това става ясно от запорното съобщение.

Партията на Божидар Лукарски дължи хонорари на Диньо Бозаджиев от 2013 г. Изплатена е малка част от парите и така се стигнало до мярката запориране.

Така, ако СДС реши да отпечата плакати или да снима предизборно видео, ще трябва да се лиши от емблематичното синьо лъвче, съобщава bTV.

СДС изпратиха позиция по случая, в която заявяват, че сумите са преведени към частния съдебен изпълнител и считат случая за приключил.

„Парите, за които адв. Бозаджиев твърди, че не са му изплатени, и заради които е запорирал търговската марка на СДС, са инкасирани служебно от началото на 2017 г. от субсидията на СДС, от банката, която обслужва сметката на партията.

Тези суми са преведени към ЧСИ № 783 - Иван Чолаков, който е нает от адв. Бозаджиев, заради запора който той е наложил върху търговската марка СДС. Дали въпросните суми са преведени от ЧСИ – Иван Чолаков към адв. Бозаджиев, СДС няма как да знае или да контролира. Партията не носи отговорност за това. За нас сумите са изплатени, а случаят е приключен”, заявяват сините.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.