Защо Зукърбърг мрази филма „Социалната мрежа“

Защо Зукърбърг мрази филма „Социалната мрежа“

Голяма чест е да направят филм за живота ти, нали? Невинаги обаче биографичните ленти се придържат към фактите, което съвсем логично ядосва личностите, на които са посветени.

Пример в това отношение е създателят на Facebook Марк Зукърбърг. През 2010 г. по кината излезе филмът „Социалната мрежа“, който проследяваше създаването на сайта. В ролята на самия Зукърбърг влезе актьорът Джеси Айзенбърг.

Почти всички, които реално са били свързани с Facebook в самото начало, остро разкритикуваха филма и заявиха, че изкривява истината. А самият сценарист Арън Соркин скандализира със следния коментар: „Ама защо акуратността да е толкова важна?“.

11 успели личности споделят възгледите си към провала

Провалите са естествена част от живота. В много случаи дори са полезни, защото ни показват, че трябва да сменим пос...

Зукърбърг също бе недоволен и имаше защо. Целият филм бе построен върху идеята, че той е създал Facebook след скъсване с гаджето си и с цел да я впечатли. Това обаче не е вярно. По времето, когато прави сайта, Марк вече се среща с Присила, която понастоящем е негова съпруга и е бременна с второто им дете.

Така основата на лентата се оказва напълно погрешна. Затова и Зукърбърг обяви, че бил разочарован и че единственото, което кинаджиите са уцелили, е било облеклото му. И макар да призна, че истинската история за създаването на Facebook е вероятно твърде скучна за големия екран, той допълни, че всички разкрасявания на фактите го карат да не може да приеме филма сериозно.

 

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.