Защо Зукърбърг мрази филма „Социалната мрежа“


Защо Зукърбърг мрази филма „Социалната мрежа“
Снимка:

21740

Голяма чест е да направят филм за живота ти, нали? Невинаги обаче биографичните ленти се придържат към фактите, което съвсем логично ядосва личностите, на които са посветени.

Пример в това отношение е създателят на Facebook Марк Зукърбърг. През 2010 г. по кината излезе филмът „Социалната мрежа“, който проследяваше създаването на сайта. В ролята на самия Зукърбърг влезе актьорът Джеси Айзенбърг.

Почти всички, които реално са били свързани с Facebook в самото начало, остро разкритикуваха филма и заявиха, че изкривява истината. А самият сценарист Арън Соркин скандализира със следния коментар: „Ама защо акуратността да е толкова важна?“.

Зукърбърг също бе недоволен и имаше защо. Целият филм бе построен върху идеята, че той е създал Facebook след скъсване с гаджето си и с цел да я впечатли. Това обаче не е вярно. По времето, когато прави сайта, Марк вече се среща с Присила, която понастоящем е негова съпруга и е бременна с второто им дете.

Така основата на лентата се оказва напълно погрешна. Затова и Зукърбърг обяви, че бил разочарован и че единственото, което кинаджиите са уцелили, е било облеклото му. И макар да призна, че истинската история за създаването на Facebook е вероятно твърде скучна за големия екран, той допълни, че всички разкрасявания на фактите го карат да не може да приеме филма сериозно.

 

Още от Лица


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80827
  • GBP
    1
    2.28037
  • JPY
    100
    1.19608
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички