Защо е важно да кажете на стюардесата, ако загубите телефона си в самолета

Защо е важно да кажете на стюардесата, ако загубите телефона си в самолета
Източник: iStock/Guliver

В края на септември мъж, пътуващ в бизнес класа на Qantas Airways, изпуснал телефона си между седалките. Устройството било притиснато и скоро от него се разнесъл мирис на горяща гума, появили се и пламъци. Екипажът обмислял аварийно кацане, но в крайна сметка се справил само с пожарогасители и самолетът пристигнал благополучно в крайната си дестинация - Мелбърн.

Този инцидент обаче показва важността на нещо, с което не много пътници се съобразяват - ако изгубите телефона си в самолета или го изпуснете на недостъпно място, трябва задължително да уведомите стюардите.

Литиево-йонните батерии, които се ползват в съвременните телефони, могат бързо да се нагреят и - ако по някакъв начин се повредят - да се запалят. Според данни на Федералната авиационна администрация в САЩ през 2017 г. е имало 47 подобни случая. 

Ето кое е най-мръсното място на летището

Около 10% от всичко, което докосвате на летището, носи вирус. А най-мръсното място е точно това, което не можете да...

Ако с телефона ви има проблем, е възможно екипажът да го постави в огнеупорна кутия до края на полета. От Aviation Week съветват да внимавате и ако носите резервни батерии в ръчния си багаж. Те трябва да са добре опаковани и да нямат контакт с монети, ключове или други проводници.

 

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.