Защо мързеливите хора често са по-успешни от останалите


Защо мързеливите хора често са по-успешни от останалите
Снимка: iStock/Guliver

13151

Всички понякога ни обхваща мързел. Е, добре, някои ги обхваща по-често от други. Свикнали сме да смятаме мързела за нещо лошо. Ами ако не е? Ако всъщност може да помогне за успех в кариерата? Много велики личности, сред които Дарвин, Чърчил, Менделеев, Нютон, са били определяни като „мързеливци“ от учителите си. И все пак имат огромни постижения, пише Lifehack. Изданието представя няколко причини, поради които мързеливите хора могат да се издигнат повече от останалите.

Те са креативни. Тъй като не им се работи дълго, намират най-бързия и удобен начин за свършване на задачите си. Оптимизират монотонните, повтарящи се задължения в професията си, защото ги ненавиждат.

Имат много идеи. Мързеливците не се затормозяват с притеснения за работата или твърде много отговорност. Имат повече време за обмисляне на различни варианти и проекти.

Знаят кога да си почиват. Хората, които се натоварват прекалено, имат по-слаба памет и по-малко енергия. Няма как човек да е полезен служител, ако постоянно е на предела на силите си.

Спокойни са. Не се оставят стреса да ги победи и не се паникьосват при проблеми.

Нямат друг избор, освен да работят умно. Да, за да бъдеш мързелив на работа, всъщност се изисква голям ум. Трябва да намираш начин да вършиш задълженията си добре (за да не те уволнят), но и да не ти отнемат твърде много време. Служителите, които са едновременно умни и мързеливи, често са най-ефективните служители.

Усъвършенстват използването на технологии, които им позволяват да мързелуват. В днешно време има десетки програми, приложения и джаджи, които улесняват труда. Мързеливците го познават и употребяват добре, като по този начин вършат работата си доста бързо.

 

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички