Засилени проверки на товарните автомобили и автобусите


Засилени проверки на товарните автомобили и автобусите
Снимка: БГНЕС

1729

От днес (15 октомври) до 21 октомври 2018 г. на територията на всички държави членки на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция (TISPOL), в това число и в нашата страна, ще бъдат извършени засилени проверки над товарните автомобили и автобусите. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

Подобни операции са заложени в графика на TISPOL, за да се обърне внимание на водачите, че при възникване на тежко пътнотранспортно произшествие, с участието на товарни автомобили, последиците и броят на загиналите и ранените са значително по-голям в сравнение с другите тежки инциденти на пътя. Основните причини за възникналите инциденти с участието на товарни автомобили и автобуси са неспазване времето за почивка от водачите, превишаването на скоростта, употребата на алкохол и упойващи вещества, превоз на необезопасени товари както и претоварването на автомобилите.

Проверките ще се правят по метода „широкообхватен контрол” и ще се следи и за валидна задължителна застраховка „Гражданска отговорност” на автомобилистите, както и заплатена ли е необходимата винетна такса. Те ще се осъществяват съвместно със служители на Криминална полиция и на Изпълнителната агенция „Автомобилна администрация”.

На място ще се следи за нелегални емигранти и трафик на хора, притежание и пренос на наркотични и упойващи вещества, транспортиране и притежание на незаконни огнестрелни оръжия, транспортиране на крадени стоки, превоз на стоки различни от упоменатите в документите за товара, обявени за издирване лица, и други криминални престъпления.

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички