Засилват проверките на качеството на водата и храната по морето


Засилват проверките на качеството на водата и храната по морето
Снимка:

3192

Възможно е да се командироват служители на регионалните здравни инспекции (РЗИ) от вътрешността на страната по Черноморието, каза министърът на здравеопазването Николай Петров.

По думите му целта е да бъдат засилени проверките за качеството на храната и водата, за да се гарантира сигурността на летовниците.

Министърът посочи, че въвеждането на правилото част от болниците в страната да бъдат без лимити, все още е само идея. В момента се обсъждат много варианти, като целта е да се излезе от "омагьосания кръг" броят на лечебните заведения и хоспитализациите да нараства при фиксиран финансов ресурс, каза Петров, цитиран от bTV. По думите му най-важното е да се въведат прецизни правила кой, кога и с какви средства може да развива медицинска дейност.

Финансирането на болниците в момента не е намалено, каза министърът. Според него по-малкото средства за второто тримесечие се дължи на изваждането на 3% за непредвидени дейности. По думите на Петров най-вероятно тези пари ще бъдат изплатени в началото на следващия месец.

По повод на притесненията на спешните медици от промените в наредбата за вземането на проби от шофьорите, министърът каза, че никой няма да ги кара да вършат нещо, което не е тяхна работа. Според него новите промени целят да бъде синхронизирано законодателството, разминаванията в което досега са позволявали на недобросъвестни шофьори да избягват ефективни осъдителни присъди.

Министърът покани колегите си от "Спешна помощ" на среща, за да обсъдят притесненията им. Той каза още, че новите промени в наредбата търсят ефективност на процеса по вземане на кръвните проби и ясен регламент за метода, по който се изследва кръвта, транспортирането и съхранението на пробите, за да имат доказателствена стойност.

 

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички