Заслужава ли си да инвестирате пари в "умен" часовник?


Заслужава ли си да инвестирате пари в "умен" часовник?
Снимка: iStock/Guliver

2968

Прогнозите, че "умните" часовници ще повторят успеха на смартфоните не се сбъднаха. Продажбите на тези устройства не са особено впечатляващи. И все пак - заслужава ли си да инвестирате в смартуоч? Според MakeUseOf има четири причини, поради които отговорът е да.

1. Нотификациите са полезни

Предполага се, че активните потребители на смартфони получават поне десетки известия всеки ден, ако не и стотици. И тук е интересна част: не всяко уведомление изисква действие от наша страна, но въпреки това ние се разсейваме от идването му. Трябва да изваждаме смартфона от джоба или чантата си при всяко позвъняване, за да видим за какво става въпрос. Това обаче няма да се налага ако имаме "умен" часовник. Супер удобно е да разполагате с тази информация на часовника си, трябва само да вдигнете ръката си. Освен това е изключително бързо да предприемете действия по тези известия, поради бутоните за бързо действие.

2. По-лесно се проследява навигация

Ето още един случай на използване, който може да предизвика интереса ви към смарт часовниците. Повечето от новите модели автомобили идват с Apple CarPlay и Android Auto поддръжка, което поставя Google Maps или Apple Maps пред шофьора, на таблото за управление. Но какво ако нямате нова кола, трябва ли да носите карта със себе си? Разбира се, може да получите навигация на телефона си, но много по-удобно е ако използвате Google Maps на смарт часовника си.

3. Задаване на напомняния

Може да използвате "умния" часовник си за задаване на напомняния. Удобно е, защото трябва само да вдигнете китката, да кажете активиращата ключова дума и да заявите на дигиталния асистент, че искате напомняне за нещо. Или може да изпратите кратък отговор на съобщение, което сте получили, интерфейсът има предварително зададени отговори, до които имате достъп с едно кликване.

4. Следене на данните от спортните ви занимания

Не е тайна, че можете да използвате смарт часовника си за да следите данните от спортните си занимания, с GPS да отчитате какви разстояния сте изминали, калориите, които сте изгорили, дори пулса си. А ако имате Bluetooth слушалки, можете да слушате музика директно от часовника, без да ви е необходим телефон. Това е страхотно, когато отивате да тренирате.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички