Затварят булеварди в София за ремонти през уикенда


Затварят булеварди в София за ремонти през уикенда
Снимка:

1960

Тeзи петък и събота ще бъде затворен бул. “Арсеналски“, за да се ремонтира износващия се пласт настилка, а в неделя - бул. “Васил Левски“ в участъка между Ректората и паметника на Васил Левски. Това каза зам.-кметът на София по направление „Транспорт и транспортни комуникации“ Евгени Крусев, който провери ремонтните дейности на ул. „Цар Симеон“, предаде "Фокус".

„Утре се пуска движението по ул.“Цар Симеон“, по ул. “Резбаркса“ вече може да се преминава“, обясни той. Според него със завършването на тези ремонти се спазват сроковете те да са готови преди началото на новата учебна година. „Ще остане работата по бул.“Пенчо Славейков“, защото там имахме забавяне с уточняването на процедурите относно настилката, като се очаква ремонтите да приключат до 10 октомври“, обясни Крусев.

Той каза, че работата на ул.“Граф Игнатиев“ също продължава, като там се полага релсов път и се редят гранитни бетонови плочи. „Бул. „Монтевидео“ ще бъде готов в края на месец септември“, каза още той.

На въпрос какви неустойки могат да изплащат фирмите изпълнители при нередности по обектите, Крусев отговори, че те се определят от стойността на договора. „За забавяне се дължи 1% процент от стойността на проекта, при некачествено изпълнение до 5%, ако комисията по надзор докаже нередности по някоя от дейностите“, обясни още Крусев. Той каза, че за момента няма фирми изпълнители, които ще бъдат санкционирани, заради някакви нередности.

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички