Заведението, искало такса "празен стол", може да бъде глобено с до 30 000 лв.

Заведението, искало такса
Източник: Pixabay

Заведението в Созопол, което се прочу с такса "празен стол", може да остане без звезди и да бъде санкционирано с глоба от 1000 до 30 хил. лева.

"Начисляването на такава такса е недопустимо. Това вреди на българския туризъм. При подобни нарушения на обществения ред потърпевшите непременно трябва да сигнализират органите на МВР. Извършените проверки показаха, че въпросното заведение отговаря на категоризацията си - 2 звезди. Освен санкцията от страна на КЗП, от Министерството на туризма предвиждаме и задействане на процедура по отнемане на звезди". Това заяви пред Bulgaria ON AIR министърът на туризма Николина Ангелкова.

Комисията за защита на потребителите (КЗП) ще наложи глоба на ресторанта в Созопол, който включи такса "Празен стол" в сметката на свои клиенти.

Скандалът избухна, след като един от тях публикува касов бон, в който освен консумираните храни и напитки, бяха включени и по 20 лв. за незает стол на масата - за предварително резервирани места.

Управителят на заведението се оправда, че това е било единичен случай и че клиентите са се държали грубо, а таксата е била за назидание.

Снимка: Архив

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.