Завод във Видинско бе обявен за продажба в биткойн


Завод във Видинско бе обявен за продажба в биткойн
Снимка: Getty Images/Guliver

3131

Металообработващ завод във видинското село Ружинци е първото българско предприятие, обявено официално за продажба срещу биткойн.

Предложението е на собственика Юлиана Костова, която инвестира в криптовалути и която има бизнес в сферата на имотите и туризма, между които и хидропаркът "Вятърните мелници" до Горна Малина, съобщи "Капитал Daily".

Търсената от нея цена за 92.53% от акциите на "Завод за метални конструкции" (ЗМК) е еквивалентът на 495 хил. евро, като освен биткойн се приемат също етериум или монеро. По цена на биткойна от вторник стойността на предприятието е 34 биткойна, изчислява изданието.

Самото предприятие произвежда стълбове за електропреносната мрежа, но от две години не работи поради липса на търсене от страна на електроразпределителните дружества. Според Костова активите са запазени и заводът може да поднови производство веднага, стига да се намери купувач, който е едновременно инвеститор в криптовалути и търси подобна сделка.

Обявената цена от 495 хил. евро по думите на Костова е доста под направената външна оценка, която е за 1.15 млн. евро. "Когато нещо стои и не работи, няма смисъл да се държи висока цена", коментира собственикът. Според нея имотът е подходящ за най-различни производства.

Още от Промишленост и търговия


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички