Земеделският министър за оставката на Порожанов: Няма драма


Земеделският министър за оставката на Порожанов: Няма драма
Снимка: БГНЕС

2740

Няма драма, България не е толкова малка страна и винаги ще се намерят хора, които да се справят. Така коментира освобождаването на изпълнителния директор на Държавен фонд "Земеделие" Румен Порожанов служебният министър на земеделието проф. Христо Бозуков. 

По думите му причина за решението му е станало ескалиращото недоволство сред производителите от дейността на фонда.

"В разговорите с браншовите организации се изясни, че има забавяния на разглеждане на възражения, непроверка на площи, приети за недопустими за производство, забавяне на регулярно плащане… Всичко това акцентира върху ръководството. Трябва да се отговори на обществените очаквания за нещо ново. След като направя доклад и го изпратя до премиера там ще се предложи и човек, който да оглави Фонда."

Попитан от bTV дали Мирослав Николов и Виолета Александрова са сред кандидатите да оглавят Фонд "Земеделие", проф.  Бозуков отговори: "Не ги познавам, но никой от тях няма да бъде председател на фонда – гарантирам."

Министър Бозуков обяви, че в банковите сметки на земеделските производители вече са постъпили 128 млн. лева по директните плащания: "Предстои изплащането на други средства, всичко ще се изплати регулярно. Смятам, че имам дълг към земеделските производители, изслушвам ги, поставят ми задачи, които не са от моята възможност, но мерките които мога ги правя."

Бозуков категорично отрече да е партийно назначение: "Категорично заявявам, че не съм виждал очите на г-жа Корнелия Нинова. С БСП съм нямал срещи, гарантирам че моите помощници са необвързани."

Той уточни, че е бил поканен от президента Радев, тъй като е бил в неговия инициативен комитет: "Смятам, че ще оправдая доверието му." На въпрос какво го е провокирало да го подкрепи, проф. Бозуков отговори: „Това, което провокира над 2 млн. души."

Помолен да коментира наложеното вето на Закона за концесиите проф. Бозуков заяви: "Мнението ми е положително за наложеното вето на Закона за концесиите. Да не размахваме Брюксел като страшило. Той не е стражарят, който ще ни бие през ръцете. Брюксел следи България следи да спазваме законодателството, ние сме суверена държава."

Още от Селско стопанство


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28285
  • JPY
    100
    1.17284
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички