Животновъдите се скараха преди протеста си


Животновъдите се скараха преди протеста си
Снимка: БГНЕС

3061

Днешният протест на животновъди пред Министерския съвет, от 12:00 часа – заради чумата по дребните преживни животни в Ямболско, с основен организатор Националната овцевъдна и козевъдна асоциация, вече предизвика вътрешен разкол в сектора.

Не подкрепяме протеста, защото трите от четирите организации са развъдни т.е. хора, които получават държавни субсидии, каза пред Нова телевизия Дарина Шишкова, зам.-председател на "Обединени български животновъди".

Оказа се, че основният момент на противопоставяне е Наредба номер 39 на МЗХ и по-точно изискването и автохтонни породи да доказват продукция. Не е възможно определени породи да доказват 70 – 120 литра мляко, заяви Шишкова. Деан Тодоров от Националната овцевъдна и козевъдна асоциация не се съгласи и посочи, че съдът е отменил наредбата като цяло точно защото не е обосновано да се доказва продукция по този начин за всички породи. Имаше и намек към Шишкова – вие представлявате организация, която получава държавна помощ.

Притеснени сме от политиката на държавата, вината е на Министерството на земеделието и храните (МЗХ), а не на Българската агенция по храните (БАБХ). Това нещо се повтаря всяка година, няма превантивни мерки, настояха от Националната овцевъдна и козевъдна асоциация.

Още от Селско стопанство


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.8387
  • GBP
    1
    2.28913
  • JPY
    100
    1.18867
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички