Зимната обстановка в страната се нормализира, съобщи Павлова


Зимната обстановка в страната се нормализира, съобщи Павлова
Снимка: БГНЕС

2973

Зимната обстановка в страната постепенно се нормализира. Това заяви днес във Варна министърът на регионалното развитие и благоустройство в оставка Лиляна Павлова, предаде "Фокус".

Тя посочи, че най-тежко е положението с проходимостта на пътищата в област Бургас.

„Екипите работят постоянно вчера и днес и вече изцяло сме отворили за движение пътя от Бургас до Петолъчката и връзката с АМ „Тракия“, която също е отворена за движение в тежкия участък от село Зимница до Бургас. От Бургас до Карнобат движението е отворено само за леки автомобили, контролирано в едната пътна лента. Проходите "Айтоски", "Ришки" и "Хаинбоаз" също са изцяло отворени за движение. С това основната пътна мрежа вече е проходима“, посочи Лиляна Павлова.

Тя допълни, че четвъртокласните пътища в областите Пловдив, Разград и Силистра вече също са отворени за движение и апелира водачите да карат с повишено внимание през следващите дни заради прогнозата за ниски температури и поледици по пътищата. „Усилията и мобилизацията на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) продължават, както и на всички фирми по места, които поддържат общинските пътища“, каза още министър Лиляна Павлова. Тя беше категорична, че ще има глобени фирми за лошо почистване на снега.

„Например по АМ „Марица“ при Харманли. Там граничният пункт е затворен и има 15-километрова опашка от ТИР-ове. Снегопочистващата техника не е могла да мине достатъчно добре и ще има глоби, както и на други места в страната. Този разбор ще бъзе направен от АПИ в края на сезона“, каза Лиляна Павлова.

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.79566
  • GBP
    1
    2.28685
  • JPY
    100
    1.20351
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички