Зимнина за съвременната домакиня: Как да организирате здравословните запаси


Зимнина за съвременната домакиня: Как да организирате здравословните запаси
Снимка: архив

5324

Натовареното ежедневие не ни остава особено голям избор – разчитаме основно на продукти, закупени от магазина. Големите вериги предлагат достатъчно качествени стоки, за да задоволим нуждите на семейството си. Особено, ако следим промоциите в Кауфланд например – така си гарантираме пазаруване при изгодни условия, а същевременно снабдяваме дома си със здравословни запаси.

Ако все пак предпочитаме да се погрижим лично за зимнината си, първо трябва да си осигурим така ценното време, а после да планираме покупките си. Въоръжени със списък в ръка и след обстоен преглед на Лидл брошура следваща седмица, ние сме готови да поемем предизвикателството.

Ето някои ценни съвети, от които може да се възползва всяка съвременна домакиня:

Замразявайте без притеснения

Разполагате ли с домашни плодове и зеленчуци, винаги може да изберете бърз начин за съхранение. Замразяването е изключително подходящо в случая. Не се притеснявайте от тази стъпка, защото тя сама по себе си не създава вреди. Може би нямате достъп до градина и количества зарзавати? Вашият вариант си остават познатите супермаркети, където винаги могат да се открият пакетирани замразени, ситно нарязани и готови за готвене зеленчуци. Същото се отнася и до някои плодове.

Естествена ферментация

От Била нова брошура седмична може да научите кога морковите, карфиолът и камбите са на добра цена, за да вземете по-голямо количество, а после да се хвърлите в дебрите на приготвянето на туршийката. Естествената ферментация е за предпочитане пред останалите варианти и стерилизирането на буркани. Удачна е да се приложи и вкъщи, което я прави още по-препоръчителна. Начинът е доста лесен – с помощта на солен разтвор захарите в плодовете и зеленчуците ферментират, създава се среда от млечно-кисели бактерии, които са ни известни като пробиотични.

По-малко захар

Модерните жени понякога черпят опит от миналото, за да осигурят качествена храна на семейството си. Днес обаче те държат на фигурата си, а и са наясно, че захарта не трябва да е в прекомерни дози.

Защо този път не опитате да направите компот или конфитюр, разчитайки на натуралната сладост на плодовете? На пазара съществуват и алтернативни подсладители, които са по-щадящи за организма ни. Проучете възможностите и помислете как да се възползвате от свойствата им.           

Експериментирайте

Напоследък доста актуално е сладкото от люти чушки – звучи апетитно и интригуващо. Винаги може да тествате подобна рецепта и в домашни условия, стига да сте склонни да експериментирате и останалите членове на фамилията да са готови да дегустират резултатите ви.

Каквото и да решите, вложената енергия и любовта при организирането на зимнината е несравнимо усещане, доставящо истинско удоволствие.      

Още от Селско стопанство


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80827
  • GBP
    1
    2.28037
  • JPY
    100
    1.19608
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички