Зукърбърг не мисли да подава оставка

Зукърбърг не мисли да подава оставка
Източник: Getty Images/Guliver

Шефът на Facebook Марк Зукърбърг заяви, че няма намерение да подаде оставка.

"Нямам такива планове", каза Зукърбърг пред CNN Business, когато беше попитан дали няма да обмисли оттеглянето си като шеф.

Той също така защити главния оперативен директор на Facebook Шерил Сандберг, която привлече критиката заради нейните действия, свързани с кризата, в която изпадна гигантската социална медия.

"Шерил е наистина важна част от тази компания и упражнява много усилия за много от най-големите проблеми, които имаме", каза Зукърбърг.

"Тя е важен партньор за мен от 10 години. Много се гордея с работата, която сме свършили заедно, и се надявам, че ще работим заедно още десетилетия."

През тази година Facebook изпада от една в следващата бъркотия, тъй като се сблъска с продължаващото отражение от използването на мрежата от страна на Русия за намеса в президентските избори през 2016 г. в САЩ, скандала с Cambridge Analytica, при който данни на потребителите бяха използвани в опит да се помогне на кандидатурата на Доналд Тръмп, и огромно нарушение на сигурността, включващо милиони акаунти.

Последният неприятен момент за социалната мрежа беше една публикация във в. The New York Times, в която се твърди, че Фейсбук е подвела обществеността за това, което знае за намесата на Русия в изборите през 2016 г. и е използвала фирма за връзки с обществеността, за да разпространява отрицателни истории за други компании от Силициевата долина.

"За мен не е ясно дали тази информация е вярна“, каза Зукърбърг по отношение на тази публикация.

Зукърбърг също така се опита да защити компанията си срещу все по-голямата вълна от нападки, на които тя бива подлагана.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.