Зукърбърг обяви промени във Facebook в посока по-голяма сигурност

Зукърбърг обяви промени във Facebook в посока по-голяма сигурност
Източник: Getty Images/Guliver

Мерки за сигурна и по-неприкосновена комуникация в социалната мрежа обяви в блога си основателят на Facebook Марк Зукърбърг.

„Вярвам, че бъдещето на комуникацията е в частните криптирани услуги. И така хора ще са сигурни, че това, което споделят ще си остане между тях. Няма и да бъде запазено завинаги“, пише Зукърбърг.

След 15 години съществуване и достигане на 2,3 млрд. потребители, но и с последното признание от миналата година, че данните на 50 млн. потребители са били засегнати, с предложенията очевидно се цели връщане на доверието в социалната мрежа, пише БНР.

Зукърбърг не посочи срок за реализиране на промените в лични разговори, криптирани съобщения, давност на написаното в чатове, безопасност на услугите, повече свързаност между различните приложения и сигурност при съхранението на данните нямат точна дата. Но обеща в следващите няколко години промените да бъдат развивани открито.

През последните години компанията е под натиск от европейски и американски институции по теми, свързани със сигурността на данните, влиянието върху изборите, разпространяващи дезинформация.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.