Зукърбърг отказа да говори пред британския парламент


Зукърбърг отказа да говори пред британския парламент
Снимка: Getty Images/Guliver

2460

Основателят на Facebook Марк Зукърбърг отказа да даде обяснения пред британския парламент по повод последния скандал с изтичането на манипулирането на лични данни на потребители, както и по цялостния проблем с фалшивите новини в мрежата.

От Комисията по дигитални технологии, култура, медии и спорт към британския парламент призоваха Зукърбърг да присъства на тяхно заседание, където да отговори на някои належащи въпроси. Припомняме, че според последните разкрития манипулации във Facebook може би са повлияли значително на резултата от референдума за Brexit.

Председателят на комисията Деймиън Колис обаче заяви, че Зукърбърг е отказал да присъства на заседанието, а от компанията са заявили в официално писмо, че вместо него ще дойде друг представител. Вероятно това ще бъде или главният технологичен директор Майк Шропфер, или главният директор на продуктовия отдел Крис Кокс, пише The Guardian.

Колинс допълни, че от комисията все пак се надяват да се намери начин Зукърбърг да говори пред тях, дори и да не е лично, а чрез видео връзка.

"Ще настояваме пред Facebook да разберем кога той ще има възможност да говори с нас, тъй като това не ни стана ясно от досегашната комуникация. Ще се съобразим с удобно време за него, ако трябва дори разговорът да е чрез видео връзка", каза още Колинс.

 

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички