А1 окончателно приключи придобиването на бъларската IT компания СТЕМО


А1 окончателно приключи придобиването на бъларската IT компания СТЕМО
Снимка: А1

4977

A1 България, част от А1 Group, официално приключи придобиването на 100% от дяловия капитал на един от най-големите български системни интегратори – СТЕМО. Сделката беше обявена в края на май, част от дългосрочната стратегия на А1 за развитие в областта на ICT и IoT бизнес услугите.

Придобиването е финализирано, като предстои да бъде вписано в Търговския регистър, след като в началото на юли получи одобрение от Комисията за защита на конкуренцията. С това финализирането на сделката приключва успешно и компаниите ще продължат да работят поотделно за постигане на дигитализация на бизнеса в страната. СТЕМО ще продължи да функционира като отделна компания.

През последните години A1 следва стратегия към диверсификация на приходите извън традиционните телекомуникационни услуги, в която компанията е пазарен лидер у нас по приходи за 2021 г. А1 от няколко години предлага услуги в сферата на системната интеграция, Software as a Service (SaaS), Infrastructure as a Service (IaaS) и решения за киберсигурност. Телекомът има два собствени центъра за данни в страната и с единствената национална IoT мрежа, използваща технологичния стандарт Narrowband-IoT.

Сделката ще позволи сътрудничество между двете компании в сферата на системната интеграция, мрежовите решения, услугите за киберсигурност и защита и внедряването на софтуер. Целта на А1 и СТЕМО е да постигат по-добри резултати чрез повече, по-комплексни и висококачествени услуги.

Дългогодишният опит на CTEMO на родния пазар включва пълно портфолио от ІСТ услуги, като изграждане на IT инфраструктура, облачни и управляеми услуги, ЅАР/ЕRР интеграция, разработка и внедряване на софтуер, доставка и поддръжка на хардуер.

CTEMO e партньор на редица международни технологични гиганти като ЅАР, Місrоѕоft, Сіѕсо, VМWаrе, Vееаm, НР Іnс., НРЕ, Dеll, Fuјіtѕu, Lеnоvо, Саnоn, Хеrох, Lехmаrk и др., и e реализирала немалко проекти за някои от най-големите организации в частния и публичния сектор.

А1 България финансира сделката с наличния си капитал, но стойността ѝ няма да бъде публично обявявана според договорката между участниците в нея.

Още от Инвестиции и сделки


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.79566
  • GBP
    1
    2.28685
  • JPY
    100
    1.20351
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички