Amazon инвестира 5 млрд. долара в нов облачен регион


Amazon инвестира 5 млрд. долара в нов облачен регион
Снимка: iStock/Guliver

4246

Подразделението за облачни услуги на Amazon - Amazon Web Services, ще създаде нов виртуален облачен регион в Нова Зеландия. Това съобщи министърът на цифровата икономика и комуникациите на страната Дейвид Кларк. Amazon пуска в продажба телевизори собствено производство

„Amazon е втората по големина технологична компания в света, която инвестира сериозно в създаването на облачен регион в Нова Зеландия. Това ще даде тласък на растежа на националния цифров сектор и по -нататъшното възстановяване на икономиката на страната след Пандемията от COVID-19. Общият обем на инвестициите на Amazon ще бъде около 7, 5 милиарда новозеландски долара (около 5,2 милиарда долара), което показва високо ниво на доверие от международната бизнес общност ", се казва в изявление на Кларк, публикувано на сайта на министерството, предаде БНР. 

Министърът отбеляза и че изграждането на нови центрове за данни в облачния регион на Amazon ще създаде работни места за местното население. Защо Безос избра да се оттегли от Amazon точно на 5 юли?

"Облачните технологии ще играят важна роля в развитието на дигиталната икономика на Нова Зеландия и разширяването на обхвата на цифровите публични услуги“, подчерта министърът.

Още от Интернет и ИТ


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.8387
  • GBP
    1
    2.28913
  • JPY
    100
    1.18867
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички