Amazon става най-големият инвеститор и купувач на чиста енергия в Европа


Amazon става най-големият инвеститор и купувач на чиста енергия в Европа
Снимка: Getty Images

2628

Технологичната компания Amazon обяви в понеделник, че стартира нови 9 проекта за възобновяеми енергийни източници в САЩ, Канада, Испания, Швеция и Обединеното кралство, превръщайки се по този начин в най-големия корпоративен купувач на вятърна и слънчева чиста енергия в Европа.

Сега световният лидер в онлайн търговията на дребно има 206 проекта за чиста енергия по целия свят, 71 от които са проекти за вятърна и слънчева енергия, а 135 са за слънчеви покриви на недвижимите имоти на компанията.

Генерираните 8,5 GW осигуряват енергия за корпоративни офиси, съоръжения, хранителните магазини Whole Foods и на центровете за данни на Amazon Web Services. Умни камери в колите за доставка на Amazon ще хокат шофьорите при прегрешения

"Amazon продължава да увеличава своите инвестиции във възобновяема енергия като част от усилията си да изпълни своето Климатично обещание, нашият ангажимент да бъдем с неутрални нулеви въглеродни емисии до 2040 година", посочи основателят на Amazon Джеф Безос, цитиран от БНР. Безос подкрепя Байдън за повишаване на корпоративния данък

"Много части от нашия бизнес вече работят с възобновяема енергия, като очакваме да захранваме цялата компания Amazon с възобновяема енергия до 2025 г. - пет години преди първоначалната цел - 2030 г.", допълни той.

Още от Компании


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички