Apple ще се конкурира с Affirm и Klarna: Пусна услуга за разсрочено плащане


Apple ще се конкурира с Affirm и Klarna: Пусна услуга за разсрочено плащане
Снимка: Getty Images

2759

Американският технологичен гигант Apple реализира първата си услуга в стил „купете сега, платете по-късно“ след дълго забавяне, като навлезе в сфера, доминиран от Affirm Holdings, Klarna Bank AB и други, предава Bloomberg.

Услугата, наречена Apple Pay Later, ще разделя покупките на 4 плащания, разпределени в 6 седмици, без лихва или такси. Тя е достъпна в приложението Wallet на iPhone, като потребителите могат да заемат суми от 50 долара до 1000 долара.

Функцията беше представена за първи път през юни 2022 г. като част от по-широкия фокус на Apple върху финансовите услуги. Apple Pay Later се очакваше да бъде пусната миналия септември, но подготовката отне още няколко месеца.

Компанията посочва, че „предварителната“ версия на услугата ще бъде достъпна за потребителите на случаен принцип и че планира да я представи на всички през „следващите месеци“.

Apple ще финансира заемите чрез ново дъщерно дружество, наречено Apple Financing LLC. Компанията също ще извършва свои кредитни проверки и ще управлява другите основни технологии, нужни за захранване на услугата.

Технологичният гигант заяви, че ще започне да отчита отпуснатите кредити пред американските кредитни агенции през есента.

Apple си партнира с програмата за вноски на MasterCard, за да захранва части от функцията, докато Goldman Sachs Group е издателят на идентификационни данни за плащане, използван за извършване на трансакции.

Apple Pay Later изисква операционна система iOS 16.4, която компанията пусна в понеделник. Производителят на iPhone също създаде Apple Music Classical, нова услуга за стрийминг на класическа музика, която работи с Apple Music.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

За да задържи интереса: Apple пуска нов цвят на iPhone 14 и iPhone 14 Plus

Apple инвестира още 1 млрд. евро в Мюнхен

Продадоха първо поколение iPhone за 100 пъти по-висока цена от оригиналната

Още от Интернет и ИТ


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички