Бернар Арно изпревари Бил Гейтс и вече е втори по богатство в света


Бернар Арно изпревари Бил Гейтс и вече е втори по богатство в света
Снимка: Getty Images

9960

Френският милиардер Бернар Арно вече е вторият най-богат човек в света. Той изпревари основателя на Microsoft Бил Гейтс и отстъпва единствено на създателя на Amazon Джеф Безос, съобщава Bloomberg.

Богатството на 70-годишния Арно, който е начело на производителя на луксозни стоки LVMH, е нараснало до 108 млрд. долара. От началото на годината французинът е увеличил състоянието си с впечатляващите 39 млрд. долара, което е най-голямата печалба в Индекса на милиардерите на Bloomberg.

Настоящото състояние нa Бepнap Apнo се равнява на oĸoлo 3.5% oт иĸoнoмиĸaтa нa poдинaтa мy Фpaнция.

Миналия месец Арно се превърна в третия човек в света, притежаващ 100 млрд. долара, след Безос и Гейтс. Общото състояние на тримата е по-голямо от пазарната стойност на почти всяка компания от индекса на най-големите публични компании в САЩ S&P 500, включително Walmart, Exxon Mobil и Walt Disney.

Настоящата година е особено успешна за едрите френски предприемачи, като Арно и конкурентите му Франсоа Пино (собственик на Gucci) и Франсоаз Бетанкур-Майерс (наследница на L'Oreal) спечелиха общо 57 млрд. долара.

Бернар Арно навлиза на пазара на луксозни стоки през 1984 г., като придобива текстилна група, която притежава Christian Dior. Той притежава колекция от произведения на изкуството на автори като Жан-Мишел Баскиа, Деймиън Хърст, Маурицио Кателлан, Анди Уорхол и Пабло Пикасо.

Богатството на Гейтс би било още по-голямо, ако се вземат предвид и дарените чрез семейната му фондация 35 млрд. долара.

Още от Лица


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.79566
  • GBP
    1
    2.28685
  • JPY
    100
    1.20351
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички