Бил Гейтс посочи решение срещу енергийната бедност и климатичните промени


Бил Гейтс посочи решение срещу енергийната бедност и климатичните промени
Снимка: Getty Images/Guliver

4351

Трудно е да си представим бъдеще, в което да можем да декарбонизираме енергийната мрежа, ако не използваме повече атомна енергия. Това обяви милиардерът Бил Гейтс по време на онлайн събитие на американския Институт за ядрена енергия (NEI), предаде IconaIcona Communications, цитирайки сайта на Международната агениция по атомна енергия.

По време на събитието, милиардерът отправи предупреждението, че светът е изправен пред поредната историческа глобална криза заради изменението на климата, която заплашва да бъде опустошителна за Земята, ако не действаме сега, за да намалим нейното влияние. Бил Гейтс: Ядрената енергия отново ще стане "напълно" политически приеива

Гейтс обясни как се е насочил към инвестиции в атомната индустрия. „Преди 15 години, заедно с група експерти, исках да проуча технологиите, необходими за решаване на двойната заплаха - от глобална енергийна бедност и изменението на климата. И стана ясно, че основен инструмент срещу тях е усъвършенстваната атомна мощност". Тя, по думите му, е единственият източник на енергия без въглерод, който имаме и който може да доставя електроенергия ден и нощ, през всеки сезон, почти навсякъде на Земята. "Ето защо през 2006 г. станах съосновател на компанията TerraPower. И оттогава съм председател и най-големият инвеститор, защото вярвам, че тази работа е от съществено значение за решаване на изменението на климата и за осигуряване на чиста, надеждна и достъпна енергия за всички“, каза Гейтс.

Още от Енергетика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички