Бивш подчинен на Цветанов веднага купил двата му апартамента, заменени за новия


Бивш подчинен на Цветанов веднага купил двата му апартамента, заменени за новия
Снимка: БГНЕС

3545

Двата апартамента, които заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов заменил за нов луксозен имот, били притежание на фирма "Артекс" само няколко часа. Веднага били купени от негов бивш подчинен - IT специалиста и участник в предизборния щаб на партията Симеон Велков. Това пише "Свободна България" в свой материал.

Вчера стана ясно, че Цветан Цветанов е придобил нов луксозен апартамен с частен гараж и ВИП асансьор и то на доста преференциална цена. Той коментира, че за целта е заменил два свои други имота и доплатил 100 000 лева, за които теглил кредит и отделил от спестявания.

„В момента Велков не работи за ГЕРБ“, коментираха от пресцентъра на партията, а впоследствие уточниха, че е напуснал преди повече от две години и половина. Според профила на Велков в социалната мрежа LinkedIn, той и в момента работи като “e-campaigner” към ПП ГЕРБ. От формацията отрекоха.

Според документите, семейство Велкови имат с около 100 000 лева по-скъпо недвижимо имущество от новата придобивка на Цветанови.

Апартаментът на бившия вътрешен министър е разположен на последния шести етаж, в сграда на име "Летера", получила титлата "сграда на годината" през 2017 г. Имотът заема площ от от 240 кв. м. Към него има и двоен гараж, който е отделен от останалите в сградата. Има и преддверие с „ВИП асансьор“, чиято шахта, според нотариалния акт, също е собственост на Цветанови.

Така новата недвижима собственост на заместник-председателя на ГЕРБ се оказва с обща площ от малко над 315 кв. м. За да придобие недвижимото имущество, Цветанов приписва на „Артекс“ два от своите апартаменти и доплаща 100 000 лева. Сделката е изповядана за сума под 400 000 лева (заедно със замяната и доплащането). Според данни от фирма „Артекс“ цените на имотите в тази и подобни сгради започват от 2600 евро за квадратен метър. Цената за Цветанов обаче е под 630 евро.

След сравняване на сделките – тази на семейство Цвтеанови, сдобили се с луксозен етаж от сграда, и тази на семейство Велкови, придобили старите апартаменти на Цветанови, излиза, че старите апартаменти на председателя на парламентарната група на ГЕРБ са по-скъпи от новия лускозен имот, пишат от "Свободна Европа".

Още от Имоти


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички