11 интересни улики, чрез които да разтълкувате истинската си същност


11 интересни улики, чрез които да разтълкувате истинската си същност
Снимка: iStock/Guliver

5063

Каква е целта на себепознанието? На първо място то ви помага да изградите по-здрава връзка със самите себе си, да сте наясно със собствените си желания, цели, силни и слаби страни. От друга страна, ще ви улесни при комуникацията с околните, ще направи връзките ви по-продуктивни и по-смислени, пише Lifehack. Ако искате да разберете кои сте в действителност, вижте дали някоя от тези 11 особености отговаря на вашия характер и разберете какво издава тя за личността ви.

1. Имате установени сутрешни навици. Някои специалисти смятат, че сутрешната рутината е присъща на по-успешните личности, защото е свързана с по-силната воля, необходима за изграждането на определени навици. Освен това сутрешните ритуали са присъщи за хора, които са по-малко склонни към депресивни и невротични състояния.

2. Обичате клюките. Умишлено или не, всички сме ставали част от мрежата на клюките, които се завихрят около нас. Но ако вие сте първоизточникът на слуховете, това не е много добър знак. Различни изследвания показват, че хората, които са склонни да клюкарстват повече от допустимото според етикета, по-често изпитват тревожност и завист и чрез намесата в личния живот на другите компенсират огромната си нужда от внимание и желание да са в центъра на събитията.

3. Обожавате да пътувате. Всички обичаме ваканциите и пътешествията. Но има разлика между хората, които са готови да се приберат у дома след седмица и тези, които обикалят света в продължение на месеци, дори години. Истинските пътешественици са по-свободомислещи, креативни, интелигентни и много често по-успешни в живота.

4. Около вас винаги има много хора. Ако за вас не е проблем да се обградите с голяма компания, където и да отидете, то това означава, че вие сте харизматична личност, която вдъхва доверие на околните. Това качество е много присъщо на истинските лидери.

5. Нерешителни сте. Това е свързани главно с достъпа до определена информация. Проучване показва, че решителните хора обмислят по-малко фактори при взимането на решения, докато по-колебливите разглеждат всички възможни плюсове и минуси на ситуацията.

6. Околните се смущават от вас. Някои хора приемат подобен тип отношение към себе си като съвсем нормално, защото смятат, че причината за него е наличието на уникална тяхна черта, която го предизвиква. Например някои мъже се чувстват некомфортно в присъствието на властни и успели жени. А дами с хубава външност имат по-малко шансове да бъдат наети на работа, защото визията им предизвиква смущение в техните бъдещи шефове (мъже).

7. На работното ви бюро цари пълен хаос. Склонността към бъркотия често се определя като негативно качество и проблемна черта в характера, но това не е съвсем вярно. Много изследвания доказват връзката между хаоса и творческите наклонности, така че не се притеснявайте, ако вашето работно място не е пример за ред и хармония.

8. Пристрастени сте към адреналина. Отличителни черти на този тип хора са желанието за изпитване на силни емоции и спонтанността. Всички се нуждаят от малко адреналин понякога, но пристрастените към него винаги търсят нови и нови начини да стимулират сетивата си.

9. Никога не забравяте рождени дни. Това не е непременно знак за безупречна памет. По-вероятно е този факт да се дължи на способността на мозъка ни да филтрира и съхранява само най-важната информация – в случая такава, която е свързана с най-важните за нас хора – близки приятели, семейството, колеги и т.н.

10. Обичате децата и животните. Малцина не се трогват от вида на симпатични деца и малки сладки животинки. Но все пак най-силна връзка с тях изграждат хората способни да изпитват силна емпатия, тъй като могат да се припознават в емоциите на други същества, без да им е необходима дори вербална комуникация с тях.

11. Медитирате. Това показва, че вие сте склонни към интровертност. Различни изследвания разкриват, че медитацията помага за изграждането на характера, като ви прави по-уравновесени и по-малко податливи на емоциите.

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички