4 признака, че не бива да се доверявате на някого


4 признака, че не бива да се доверявате на някого
Снимка: iStock/Guliver

6069

В една връзка – независимо дали е професионална или лична – доверието е едновременно най-важното и най-уязвимото нещо. Ако работите или живеете с хора, на които можете да вярвате безрезервно, ще се справите с всяка трудност. Ако ли не, то и най-малкият проблем може да съсипе отношенията ви. Как обаче да разберете, че не бива да се доверявате на някого? От Inc.com посочват няколко признака, за да които да следите.

Той/тя често се самозалъгва.

Хората, на които не трябва да се доверявате, бягат от реалността. Не се интересуват какъв ефект имат действията им върху околните, опитват се да нагодят обстоятелствата само и единствено към собствените си желания.

Обвинява ви в неща, за които не сте винови.

Такива хора често обвиняват колеги и приятели в неща, които и самите те правят, но без да го осъзнават. Те прожектират несигурността и комплексите си върху другите, тъй като отказват да ги приемат.

Не зачита поверителността.

Споделили сте нещо с този човек и сте го помолили да не разпространява. Ден по-късно го чувате от трето лице. Тук трябва да ви светне червената лампичка – ако някой веднъж ви е предал, ще го направи и втори път.

Не показва емпатия.

Не бива да се доверявате на хора, които принизяват болката на другите или омаловажават тревогите им. Но внимавайте – тези личности могат да бъдат и доста лицемерни. Те показват фалшиво съчувствие към по-висшите от тях, защото искат да извлекат някаква полза. А хората, които не могат с нищо да ги облагодетелстват, просто не съществуват за тях.

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички