5 странни неща, които можете да правите легално в някои страни

5 странни неща, които можете да правите легално в някои страни
Източник: iStock/Guliver

Животът често може да бъде ограничаващ. Но в някои държави законите са по-либерални, отколкото в други, поне в определени отношения. Ето няколко доста странни неща, които обаче са напълно легални, ако сте в правилната страна.

В Испания ви е напълно позволено да се разхождате голи. Страната е известна с многото си нудистки плажове, но всъщност там законът позволява човек да се разхожда гол навсякъде. Правилото датира от 1978 г. Няколко пъти са правени опити да бъде променено, всичките – неуспешни.

В Индия можете да се омъжите/ожените за животно. Най-популярният избор са кучетата. Преди време например индиец вдигна пищно празненство за венчавка с куче. Причината? Като малък убил две кучета и смятал, че така ще изкупи вината си.

В Нидерландия можете да крадете произведения на изкуството. Според закона в държавата ако откраднете произведение и то е във ваше владение 20 години, след това става легално ваше. Ако обаче кражбата е от музей, периодът е 30 години.

В Канада можете да поискате държавен служител да ви инжектира хероин. Във Ванкувър има държавна структура, чрез която медицински лица помагат на наркомани да си инжектират хероин. Пристрастените носят веществото, но служители им го инжектират по стерилен, безопасен начин и следят да не стане предозиране. Програмата започнала преди 20 години, когато Ванкувър имал най-високия брой наркомани в развития свят.

В Иран можете да продадете бъбрека си легално. В някои градове дори се лепят обяви и постери за продаващи се органи. Изписани са кръвната група и телефонният номер, дори резултатите от изследвания, които показват, че човекът е здрав. Според някои тази практика е допринесла положително за здравната система на Иран. Списъкът с чакащи за трансплантация е почти изпразнен.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.