6 неща на бюрото, които ви карат да изглеждате непрофесионално

6 неща на бюрото, които ви карат да изглеждате непрофесионално
Източник: iStock/Guliver

Някои хора твърдят, че едно разхвърляно бюро е знак за гениалност, а Айнщайн и Стив Джобс са истинските примери за това. Други пък (като вашите колеги, може би) смятат, че кашата, която сте сътворили на работното си място, няма нищо общо с творческия хаос, а е истинска катастрофа. Ето кои са нещата върху бюрото, които създават впечатление, че се държите непрофесионално.

1. Мръсни съдове

На всеки се случва да забрави да измие чашата от сутрешното си кафе, особено ако е затрупан от работа. Но когато това е системно, а на бюрото ви може да се види какво сте обядвали през последните няколко дни, нещата определено не говорят добре за вас

2. Отворена чанта

Ако вашият офис не осигурява килер, дрешник или друго подходящо място за чантата ви, разбира се, че е по-добре да я оставите на бюрото, от колкото на пода. Но като цяло отворената чанта изглежда безгрижно и сякаш казва „дойдох само за малко.” По-добре потърсете кука за чанти, която да окачите под бюрото си.

3. Политически и религиозни лозунги

В политически трудни времена не е уместно да сте особено „страстни” на подобни теми. Особено сред хора, с които сте събрани не заради общи интереси, а заради професионалните си качества. В крайна сметка, никой не го интересува какво ви е мнението за Тръмп, стига да си вършите добре работата.

4. Играчки

Играчките могат да ви накарат да изглеждате незрели и да опетнят имиджа ви. Разбира се, тук не става дума за случаите, в които си носите подарък от детенцето ви или нещо подобно. Но ако имате някакво хоби, свързано с колекциониране на играчки, най-добре му се наслаждавайте вкъщи.

5. Разпръснати тоалетни принадлежности

Освен ако не сте в бизнеса с тестване на продукти, неща като дезодорант, грим и четки за зъби нямат място на бюрото ви и дори са доста нехигиенични. Разбираме, че външният ви вид е важен, но трябва да бъде основният фокус – нито за вас, нито за колегите ви, които неминуемо минават покрай бюрото ви.

6. Кутия цигари

Някои от вашите колеги биха могли да сметнат, че самото прекъсване на работния процес заради цигара, е непрофесионално, така че кутията на бюрото в никакъв случай няма да ви донесе дивиденти.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.