6 типа хора, които се провалят с гръм и трясък в кариерата


6 типа хора, които се провалят с гръм и трясък в кариерата
Снимка: Thinkstock/Guliver

5263

С времето качествата, необходими за успех в службата, се променят. Ако преди това са били образованието и опитът, сега повече се ценят социалните умения и генерирането на свежи идеи.

Има обаче професионалисти, които просто не могат да намерят пътя си нагоре и то по своя собствена вина. Ето кои типажи са предопределени за провал според материал, публикуван в LinkedIn.

1. Високомерният

Комуникацията с арогантни хора е загуба на време, защото те гледат на всичко, което правите като на лично предизвикателство към тях. Арогантността е фалшива увереност, която обикновено маскира дълбока вътрешна несигурност и колебание.

2. Вечно неразбраният

Неразбраният човек отдава своята липса на успех на липсата на възможности. Истината е, че късметът може да помогне на успешния човек, но преди това той е положил огромни усилия и е направил много жертви, за да стигне до този момент.

3. Страхливецът

Хората, които се водят от своите страхове, са склонни да прибягват до ирационални и вредни навици. Страхливите хора бързат да обвинят другите и да прикрият собствените си грешки.

4. Постоянно извиняващият се

Личностите с ниско самочувствие винаги се извиняват за своите идеи и действие. Те изпитват неистов страх от провала и вярват, че извинението действа като защитна бариера. Вместо това, ненужните извинения обезличават техните идеи и ги правят лесно забравими.

5. Жертвата

За тях да бъдеш жертва е начин на живот, а не временно състояние. Жертвите превръщат всяка малка спънка в непреодолима пропаст. Те не гледат не гледат на трудностите като възможности за учене и развитие, а като възможност за бягство от отговорността.

6. Агресивният

Някои хора просто не могат да контролират емоциите си. Агресивните хора се представят зле на работното място, защото техните емоции замъгляват преценката им, а липсата им на самоконтрол разрушава взаимоотношенията им с техните колеги.

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички