8 начина да улесните сутрините си

8 начина да улесните сутрините си
Източник: iStock/Guliver

Повечето хора мразят ранното ставане и сутрешните приготовления за работа. Ако и вие сте от тях, може би е време да включите тези лесни действия в рутината си – така сутрините ще престанат да ви се виждат толкова ужасни и ще пристигате в офиса по-свежи и мотивирани.

1. Отделете няколко минути за упражнения. Йогата е подходяща за практикуване сутрин, но можете да изберете просто упражнения, които ви харесват. Тренировката ще ви донесе прилив на енергия.

2. Стойте далеч от електрониката. Никакви имейли и социални медии в ранните часове на деня. Това само ще стресира ума ви.

3. Направете си списък със задачи, така ще останете съсредоточени и продуктивни през целия ден.

4. Послушайте енергична музика и настроението ви ще се подобри.

5. Закуската да е здравословна – никакви банички. Изберете мляко, плодове, яйца или пълнозърнест хляб.

6. Направете нещо, което обичате. То може да бъде различно за всеки – например да минете покрай любимото си място за фреш или кафе и да си вземете вкусна напитка, да поговорите с любим човек или др.

7. Пийте вода. Това трябва да ви стане навик. След 8 часа сън организмът се е дехидратирал. Изпийте чаша вода, най-добре топла, след ставане. Ако искате да засилите имунната си система, добавете лимон.

8. Ставайте винаги по едно и също време. Тялото ви ще се настрои според режима и ще се чувства по-отпочинало сутрин. С времето ще започнете да се будите в конкретния час дори без аларма.

 

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.