8 неща, които ограбват щастието ви


8 неща, които ограбват щастието ви
Снимка: iStock/Guliver

5274

Увлечени в рутината и ежедневието, понякога може да не забележите, че сте развили определени навици, които ви вредят. И не, не говорим за честото пушене или недоспиване, а за неща, влияящи ви психологически и отнемащи от щастието ви. Например:

1. Фокусирате се върху историите на другите, вместо върху своята собствена.

Жадно поглъщате успехите и провалите на познатите си или дори на известни личности. Но не поемате инициатива сами да предприемете някаква промяна. Ако искате житейската ви история да бъде такава, че другите да ѝ се възхищават, трябва да си начертаете път, да се отървете от товарите си и да откриете какво ви дава крила.

2. Все чакате идеалния момент.

Такъв никога няма да има. Моментите не са перфектни - те са такива, каквито сами си ги правим. Подходящата възможност, подходящото време, подходящото състояние... те са митове. Именно това как се справяте в неподходящ момент ще разкрие напълно потенциала ви.

3. Работите само за да си получите заплатата в края на месеца.

Не изпитвате искрен интерес към работата си, не чувствате удовлетворение. Помислете - работата заема голяма част от живота ви. Наистина ли искате тази част завинаги да остане посредствена? Не се задоволявайте само с пари, търсете нещо, което ви ентуасиазира и радва.

4. Не пускате тревогите и страховете си да се разсеят.

Някой ден ще погледнете назад и ще осъзнаете, че голяма част от притесненията ви са били за глупости. А защо този ден да не е днес? Пуснете тревогите, завистта, нуждата за постоянен контрол да си отидат. Под всички тях ви чакат щастието и продуктивността.

5. Търсите краткотрайното удовлетворение.

Дълготрайното се постига с повече усилия и труд, затова се насочвате към краткотрайното. Поставяте си ниски цели, заблуждвате се, че дребни победи са ви достатъчни. Но те няма да ви ощасливят за дълго.

6. Опитвате се да направите голяма промяна изведнъж.

Така си навличате само огромен стрес. Промените са нещо хубаво, но ги правете постепенно, най-добре на предварително планирани и обмислени стъпки.

7. Поддържате връзка с някой, който ви наранява.

Трудно е да преглътнем, че човекът, който някога ни е обичал и когото ние вероятно още обичаме, вече не е правилният за нас. Трудно, но необходимо. Не губете времето с някого, чийто мисли се въртят само около самия него. Не му/ѝ прощавайте безкрайно. Уважвайте себе си.

8. Отдавате прекалено голямо внимание на външния вид.

Може и да не ви се вярва, но вътрешните качества оставят далеч по-трайно впечатление у другите. Ако постоянно се тормозите за нещата, които не харесвате във външността си, това ще се проявява и в поведението ви и дори може да действа отблъскващо. Съсредоточете се върху по-важните неща в живота.

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички