Ако допуснете тази грешка на интервю за работа, няма шанс да ви наемат

Ако допуснете тази грешка на интервю за работа, няма шанс да ви наемат
Източник: Thinkstock

Подсъзнателно хората си създават мнение за вас още в първите няколко секунди, след като се запознаете. Такива интуитивни реакции невинаги са правилни, но са важни, особено в професионална среда.

Според скорошно проучване, цитирано от Inc.com, 40% от работодателите не биха наели кандидат, ако на интервюто за работа е допуснал една грешка - облякъл се е неподходящо.

Да, в днешно време служебните дрехи могат да са малко по-разчупени. Това донякъде обърква кандидатите, защото е трудно да предвидят какво ще се хареса - в някои компании предпочитат традиционните костюми и сака, в други залагат на по-неформално облекло. Разликите имат значение, тъй като показват културата и нормите на работното място.

Позволено ли е да използвате емотикони в служебен имейл?

Непрофесионално или забавно - как се възприема употребата на емотикони в служебен имейл? Всъщност и двата варианта...

За да не се окаже, че сте сбъркали стила, може да направите нещо, което вероятно ще ви се стори малко странно - просто попитайте предварително. Или се опитайте да разберете какво е наложено в компанията, но - и това е много важно - не си мислете, че можете да се облечете за интервюто неглиже само защото другите във фирмата го правят.

Дрехите ви подсказват какви сте вие самите като личност и дали ще се впишете в обстановката. Така че по-добре да се престрашите и да попитате, вместо да ви гледат странно, докато вървите към залата за интервюто.

 

 

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.