Ако не са ви наели, направете тези 3 неща и ще промените мнението им


Ако не са ви наели, направете тези 3 неща и ще промените мнението им
Снимка: Thinkstock/Guliver

3518

Поканени сте на интервю за мечтаната позиция, подготвили сте се добре, смятате, че е минало успешно. И все пак една седмица по-късно ви съобщават, че няма да ви наемат. Разочарованието със сигурност е голямо, но не унивайте – може би все още има начин да получите работата. Пробвайте тези 3 стратегии.

Поискайте отзиви за представянето си. Важно е как човек отвръща на отхвърлянето. Изкушаващо е просто да игнорирате имейла, в който ви обясняват, че няма да ви наемат, и да продължите с търсенето. Изкушаващо е и да им напишете гневен отговор. Вместо това се опитайте да разберете какво не ви е достигнало и как да подобрите уменията си. Напишете имейл, в който благодарите за отделеното време. Поискайте отзиви и попитайте какво можете да направите, за да ви имат предвид, ако в бъдеще се отвори позиция.

Поинтересувайте се от курсове или стажантски програми в същата компания. Ще покажете, че сте упорити, мотивирани и имате желание да учите. А и ще получите възможност да опознаете средата и да прецените дали наистина е правилното работно място за вас.

Поправете се. Ако знаете, че на някой въпрос по време на интервюто, сте дали неподходяш отговор, опитайте да поправите грешката си. Изпратете имейл до компанията, в който давате нов, по-обоснован отговор. Може и да не доведе до резултат, но поне ще им покажете, че сте сериозни относно позицията и не се отказвате лесно. Много работодатели ценят тези качества.

 

 

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.79566
  • GBP
    1
    2.28685
  • JPY
    100
    1.20351
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички