Ако пътувате често, в характера ви ще настъпят 5 позитивни промени


Ако пътувате често, в характера ви ще настъпят 5 позитивни промени
Снимка: Thinkstock/Guliver

6047

Пътуването е много повече от снимки за качване във Facebook. То е полезно за тялото, ума, настроението. Учените твърдят, че ако пътуваме често, това дори води до положителни промени в характера. Ето какви са те.

Ще станете по-креативни. Изследване, публикувано в Academy of Management Journal, посочва, че пътуващите хора имат по-богато въображение и са вдъхновени да правят интересни, нетрадиционни неща. Освен това са по-широкоскроени, с гъвкаво мислене и преливат от идеи.

Ще започнете да се доверявате по-лесно. Запознанството с хора от различни култури ще увеличи вярата ви в човечеството. Ще научите, че доброто е повече от лошото и ще подхождате с повече доверие към околните.

Ще ви е по-лесно да разрешавате проблеми. Проучване на Journal of Personality and Social Psycology доказало, че студенти, които често пътуват, успяват да разрешат различни компютърни задачи много от бързо от останалите си колеги. По път хората научават, че за справянето с всяко нещо има повече от една опция и това им помага да станат по-съобразителни.

Ще бъдете по-продуктивни. Пътуването избистря ума, презарежда ви, носи ви енергия. Затова и когато след него се върнете на работа, вие сте по-ефективни и свежи.

Ще станете по-търпеливи. Да, преминаването през контрола на летищата често е бавно и изнервящо. Както и закъсненията на полетите. Както и придвижването из непознат град. Но макар и на момента всички тези неща да ви изкарват извън кожата ви, в дългосрочен план те изграждат у вас търпение и устойчивост.

 

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички