Как да постъпите, ако шефът ви не ви подкрепя


Как да постъпите, ако шефът ви не ви подкрепя
Снимка: iStock/Guliver

3584

Да имаш некомпетентен или заядлив началник може да създаде изключително неприятна атмосфера в офиса, но още по-лошо е да имаш шеф, който не подкрепя по никакъв начин професионалното ти развитие. Понякога е трудно да разпознаеш този тип ръководител, защото той/тя едва ли ще ти каже в лицето, че не те смята за достатъчно подготвен/а. Вместо това ще те игнорира, ще дава важните и интересни проекти винаги на друг, няма да те кани на срещи, на които се обсъждат ключови въпроси и няма да обръща внимание на идеите и мнението ти.

Как да постъпиш в такава ситуация? От Forbes дават няколко съвета.

1. Опитай се да прецениш работата си обективно. Има ли неща, с които не се справяш, които трябва да подобриш? Има ли конкретна, реална причина шефът да се държи така с теб? Ако отговорът е "не", значи проблемът е в него/нея.

2. Старай се да вършиш задълженията си максимално добре. Превърни се в незаменимия служител, който винаги е готов да поеме ново предизвикателство. Пробвай нови методи и тактики. И то не само за да спечелиш уважението на шефа - по този начин ще си изградиш репутация, която ще играе в твоя полза в бъдеще.

3. Намери си други съюзници. Не се фокусирай изцяло върху началника си. Общувай по-активно с колегите или с други ръководители, изграждай връзки с хората, чиито глас се чува най-много във важните моменти.

4. Помисли за промяна на работното място. Ако си опитал/а всичко, но шефът продължава да не те подкрепя по никакъв начин, е време да се замислиш за напускане. В тази среда няма да се развиеш и усъвършенстваш като професионалист. Не си губи времето, а потърси нови хоризонти.

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички