Мислите ли, че сте по-умни от шефа?


Мислите ли, че сте по-умни от шефа?
Снимка: iStock/Guliver

4157

Имате ли оплаквания към стила на ръководене на шефа си? Не сте единствени, сочи ново проучване.

Сайтът за кариерно развитие Comparably е анкетирал над 20 000 служители в технологичната индустрия на Запад. 31% от мъжете и 39% от жените са заявили, че началникът им не е компетентен и всъщност вреди на компанията.

Това обаче са били по-възрастните служители. По-младите (между 18 и 25-годишна възраст) са били по-добронамерени към ръководството.

Топ 5 на нещата, които хората са посочили, че искат шефът им да подобри са комуникацията, възможността да се разчита на него, позитивизмът, честността и етичността. Близо 50% и от мъжете, и от жените твърдят, че липсата на комуникация е най-големият проблем.

Когато били запитани дали смятат, че са по-умни от началника си и могат да вършат неговата работа по-добре, 36% от мъжете и 34% от жените са отговорили с „да“. В тази група имало най-много хора между 41 и 45-годишна възраст. Факторът „образование“ също изиграва роля. 53% от служителите със средно образование мислят, че ще се справят по-добре от шефа си, докато при тези с висше стойността е 32%.

Какво биха променили подчинените, ако изведнъж се окажат начело на компанията? На първо място са посочени визията и стратегията (33%), следвани от офисната култура (23%) и заплатите (23%).

А дали служителите се чувстват достатъчно комфортно да правят забележки на шефа си? 64% от мъжете и 58% от жените твърдят, че това е така. Показателят обаче е различен в различните професии. Например дамите, работещи в индустрията или услугите, никак не се тревожат да дават лоши оценки на шефовете си пред тях, докато тези в бизнеса или съдебната система не смеят да го правят. Подобна е ситуацията и при мъжете.

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички