Отучете се от тези 6 ментални навика, за да сте по-щастливи


Отучете се от тези 6 ментални навика, за да сте по-щастливи
Снимка: iStock/Guliver

7643

В психиката на много хора се настаняват нагласи и навици, които им пречат да бъдат по-спокойни, щастливи и успешни. За да променят живота си към по-добро, тези хора трябва да се отучат от негативните привички на ментално ниво, пише Business Insider. И дава няколко примера за такива.

1. Не сте склонни да прощавате. Ако някой ви е обидил или ядосал, сте способни да се сърдите месеци, дори години. Но по този начин емоцията рефлектира върху вас, а не върху отсрещната страна. Опитайте се да видите ситуацията от друг ъгъл.

2. Отказвате се мечтите си. Избирате сигурното и преставате да преследвате това, което наистина искате. Вътрешният ви глас обаче винаги ще знае, че сте можели да постъпите по друг начин. И ще ви го напомня.

3. Лесно се разсейвате. Възможно е например да сте допуснали социалните медии да превземат живота ви и да изяждат от времето ви за по-съществени неща. Достатъчно! Определете си лимит на минутите, които да прекарвате във Facebook, Instagram и т.н.

4. Примирявате се с повърхностни приятелства. Разговорите ви с приятели са пълни с общи приказки, никога със споделяне на чувства и тревоги. А именно тези неща изграждат истински връзки между хората. 

5. Сравнявате. Постоянното сравняване с другите е нереалистично и няма да доведе до нищо добро. Никога не знаете какво е в душата на човек. Може и да притежава нещо, за което мечтаете, но и вероятно си има проблеми, които вие нямате.

6. Не помагате на околните. Най-автентичното чувство за щастие идва от това да помогнеш на друг човек. Да дариш радост. Пробвайте - ще се убедите сами.

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80827
  • GBP
    1
    2.28037
  • JPY
    100
    1.19608
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички