Отървете се от тези 5 убеждения и животът ви ще стане по-забавен


Отървете се от тези 5 убеждения и животът ви ще стане по-забавен
Снимка: Thinkstock/ Guliver

4338

Колко често се забавлявате истински? Забравяте ежедневните грижи и просто се наслаждавате на мига? Ако това ви се случва рядко, може би причината е някое от тези убеждения, които много от нас имат, но които са изключително вредни. От Psycology Today съветват да ги промените, ако искате животът ви да е по-лек и приятен.

1. Тревожите се какво ще си помислят хората

Не искате да изглеждате смешно пред другите. Страх ви, че ще ви съдят. Познайте! Хората не си мислят за вас и през половината време, през което си мислите, че го правят. Освен това не можете да четете мисли. Не знаете какво се случва в главите на хората. И ако ви съдят за това, че се държите глуповато и ви е весело, значи с тези хора и без това не систрува да общувате. Или както казва доктор Сюс, "Бъди, който си и казвай какво чувстваш, защото тези, които имат нещо против, нямат значение, а тези, които имат значение, нямат нищо против."

2. Мислите, че трябва да харчите пари

Истина e: най-хубавите неща в живота са безплатни. Няма нужда да ходите на скъпа почивка или да си купувате много неща, за да се забавлявате. Много пъти това означава просто да преживеете моменти с хора, които са важни за вас. И това не струва нищо.

3. Мислите, че нямате време

Винаги има време да се забавляваш. Няма значение кой си и колко малко свободно време имаш. Можеш да намериш време. Освен това забавлението се открива в дребните моменти - няма нужда да си заделяте целия ден. Заделете си половин час да правите нещо приятно, само защото ви е забавно.

4. Чакате идеалните условия

Много забавни моменти се случват тогава, когато нещо се обърка. Позволете си да бъдете несъвършени и се наслаждавайте на несъвършенствата на живота. Хората са несъвършени създания и вие сте едно от тях. Да си казвате "Ще се забавлявам, когато..." е контрапродуктивно и честно казано, просто кофти. Забавлявайте се сега - няма друго време като настоящето.

5. Мислите, че трябва да бъде голямо и зрелищно

Всеки ден не е Нова година с фойерверки, купони и тълпи от развеселени хора по улиците. Ако мислите, че е весело само на големи събития, вие се лишавате от забавление. Веселото го правите вие. Изобщо няма нужда да е грандиозно. Понякога това може да стане в отрязъци от по 5-10 минути.

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80827
  • GBP
    1
    2.28037
  • JPY
    100
    1.19608
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички