Перфектният отговор на въпроса "Защо искате да работите при нас?"


Перфектният отговор на въпроса "Защо искате да работите при нас?"
Снимка: iStock/Guliver

23959

"Е, защо искате да работите при нас?". Този въпрос се задава на всяко интервю за работа. Няма особено голямо разнообразие от отговори, които могат да бъдат дадени, но според мениджъра Крис Макгоф, провеждащ събеседвания от 30 г., има един, който прави най-добро впечатление.

По думите му перфектният отговор е: "Мисля, че тази работа ще ми помогне да стана още по-добър/добра в сферата си. Знам какви са мисията и визията ви. Проучих компанията ви чрез известната в публичното пространство информация, каналите ѝ в социалните мрежи и професионалните ми контакти. В резултат мисля, че мога да допринеса за нейния прогрес и успех със следните неща (изброяване)".

Когато на интервюто си проличи, че човекът си е написал домашното, това го отличава страшно много, казва Макгоф пред Inc.com. Така кандидатът показва, че е разбрал какво се опитва да постигне компанията, защо тази работа е значима и че не се стреми да извлече полза само за себе си.

Разбира се, не е речено, че отговорът трябва да повтаря дума по дума написания по-горе. Макгоф по-скоро съветва мениджърите, провеждащи интервюта за работа, да търсят хора, които демонстрират загриженост за общата картина, увереност, че ще имат принос за успеха и готовност да инвестират в собственото си развитие като професионалисти.

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички