Пътят към щастието в 5 минути на ден

Пътят към щастието в 5 минути на ден
Източник: iStock/Guliver

В съвременния свят справянето със стреса е важно умение. Но при натовареното ежедневие, което повечето от нас имат, е трудно да намериш време за себе си.

Има обаче една 5-минутна рутина, която е добре да включите в деня си. Тя ще ви помогне да релаксирате, да визуализирате позитивни неща и в крайна сметка да сте по-щастливи, пише Lifehack.

Първоначално частта с визуализацията може да ви се види малко трудна, но не се отказвайте. Мислете за мястото, на което бихте се чувствали най-спокойни – може да е плаж с бял пясък и палми или пък прохладна гора. Колкото по-често си го представяте, толкова по-ясен ще става образа и ще провокира радостно чувство у вас.

И така, какво да направите през въпросните 5 минути? Уверете се, че никой няма да ви притеснява. Това е време само и единствено за вас. В продължение на две минути се отдайте на дихателни упражнения – вдишайте през устата, задръжте дъха си 10 секунди и бавно издишайте само през носа. Повторете за колкото пъти ви стигне времето в рамките на двете минути.

В следващата една минута се отдайте на визуализация на целите си и начините за постигането им. Представяйте си как ще се чувствате, когато вече сте ги осъществили.

Останалото време посветете на визуализация за „щастливото“ ви място – онова, на което се чувствате най-спокойни. Това ще изтласка тревогите от ума ви.

Правете рутината всеки ден и скоро ще усетите промяна в цялостното си настроения и отношение към ежедневните проблеми.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.