Работите от вкъщи? Ето как да станете по-продуктивни, отколкото в офиса

Работите от вкъщи? Ето как да станете по-продуктивни, отколкото в офиса
Източник: iStock/Guliver

Гъвкавите условия на труд стават все по-разпространени, особено в някои професионални области. Доста служители например имат опцията да работят от вкъщи. Тя крие своите рискове, сред които са по-трудното съсредоточаване и организиране. От Business Insider обаче дават няколко съвета, чрез които ще станете много по-продуктивни вкъщи, отколкото в офиса. 

1. Започнете деня си с движение.

Независимо дали става въпрос за кардио тренировка, леко раздвижване или разходка с кучето в близката градинка, спортът сутрин ще ви енергизира, ще ви помогне да станете по-фокусирани и да покорите предизвикателствата на деня.

2. Ставайте от компютъра поне веднъж на час.

Продължителното седене може да бъде много вредно за здравето, а и честите кратки почивки ще се отразят добре на мисловния ви процес - ще освежат мозъка ви и ще ви помогнат да подредите задачите си.

3. Далече от социалните мрежи!

Нищо не "яде" толкова време, колкото висенето във Facebook и Instagram. Определете си часове, в които ви е забранено да влизате в тези сайтове. Тук се изисква самоконтрол, но след няколко опита ще свикнете.

4. Създайте си собствено работно време.

Не е необходимо да е от 9 до 5, но ще помогне на личната ви организация, ако имате конкретни часове за работа. Хубавото на работата от вкъщи е, че можете да се съобразите с вътрешния си часовник - някои хора се чувстват продуктивни сутрин, други - вечер.

5. Помагайте си за следващия ден.

Когато приключите с ежедневните си задължения, вижте дали не можете да свършите нещо (дори да е дребно) за утре. Предварителната подготовка винаги е по-добър вариант от стресиращото наваксване.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.