Размяна на подаръци в офиса? Спазвайте тези 4 правила

Размяна на подаръци в офиса? Спазвайте тези 4 правила
Източник: iStock/Guliver

По празниците много компании организират т.нар „Secret Santa” - всеки служител изтегля името на друг и му купува подарък, но никой не знае кое име на кого се е паднало. Това може да бъде хем приятна, хем стресираща традиция. Какво да купите? Колко пари е уместно да похарчите? За да си спестите тревогите, спазвайте няколко прости правила.

Определете цена. Когато ви съобщят, че ще се организира Secret Santa, предложете да се сложи финансов лимит на покупките. Така за всички ще е по-лесно и ще се избегне ситуацията някой да е купил много скъп подарък, а да е получил картичка. Около 10 - 15 лв. е нормална цена.

Дайте право на избор. Ако сте началник, дайте възможност на служителите си да изберат дали да участват в Secret Santa. Не ги задължавайте – може някой да няма възможност или пък да не се разбира с колегите.

Баналните подаръци. Има три неща, които най-често се подаряват и които – уверяваме ви – никой не иска: рамка за снимка, чаша и ароматна свещ. Наистина са лесен вариант, но вложете малко услие да бъдете по-оригинални. Или заложете на класика, която винаги радва хората – нещо хубаво за хапване/пийване. Добра идея е и да подарите ваучер за магазин.

Ами ако ви се падне колега, когото не харесвате? Ще трябва да го преглътнете. Не купувайте по-лош подарък само защото човекът ви е антипатичен. Така самите вие ще направите лошо впечатление. Изберете нещо традиционно, но хубаво. Кой знае – може би това ще помогне да подобрите отношенията си.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.