Служителите работят по-добре извън офиса


Служителите работят по-добре извън офиса
Снимка: iStock/Guliver

4460

Ако сте работодател, то знайте, че е напълно възможно много от служителите ви да си губят времето в офиса. Но вината не е тяхна. Офис от отворен тип (където не всеки има отделен кабинет) е пълен с разсейващи фактори и може да намали продуктивността.

Ново проучване показва, че 76% от хората вършат по-добра работа извън работното си място, пише Lifehack. Изследването е проведено от Flex Jobs – компания, която помага за намирането на работа, която може да се извършва дистанционно.

Мислете за задълженията си като за дълго пътуване по магистрала, съветват експертите. Всеки път, когато колега ви занимава с нещо странично, все едно отбивате на бензиностанция. Отнема ви време да се върнете обратно на пътя и да влезете в ритъм на шофиране.

Честите прекъсвания не са единствената причина служителите да предпочитат да работят вкъщи, в кафене или библиотека. Друг проблем е придвижването до офиса рано сутрин. Когато денят започне с изнервящ трафик, е трудно да продължи спокойно и продуктивно.

Много от участниците в изследването казват още, че определени фирмени политики им действат демотивиращо. Това би трябвало да подейства като събуждане на работодателите – правилата в службата може да са остарели и неприложими към съвременните нагласи на служителите.

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички