Служителите работят по-добре извън офиса

Служителите работят по-добре извън офиса
Източник: iStock/Guliver

Ако сте работодател, то знайте, че е напълно възможно много от служителите ви да си губят времето в офиса. Но вината не е тяхна. Офис от отворен тип (където не всеки има отделен кабинет) е пълен с разсейващи фактори и може да намали продуктивността.

Ново проучване показва, че 76% от хората вършат по-добра работа извън работното си място, пише Lifehack. Изследването е проведено от Flex Jobs – компания, която помага за намирането на работа, която може да се извършва дистанционно.

Мислете за задълженията си като за дълго пътуване по магистрала, съветват експертите. Всеки път, когато колега ви занимава с нещо странично, все едно отбивате на бензиностанция. Отнема ви време да се върнете обратно на пътя и да влезете в ритъм на шофиране.

Честите прекъсвания не са единствената причина служителите да предпочитат да работят вкъщи, в кафене или библиотека. Друг проблем е придвижването до офиса рано сутрин. Когато денят започне с изнервящ трафик, е трудно да продължи спокойно и продуктивно.

Много от участниците в изследването казват още, че определени фирмени политики им действат демотивиращо. Това би трябвало да подейства като събуждане на работодателите – правилата в службата може да са остарели и неприложими към съвременните нагласи на служителите.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.