Спрете да си повтаряте тези 3 неща, ако искате да сте по-успешни и щастливи


Спрете да си повтаряте тези 3 неща, ако искате да сте по-успешни и щастливи
Снимка: iStock/Guliver

5553

Мислете си, че само външни фактори са виновни за неуспехите или депресиите ви? Не е така. Всичко се определя от начина, по който избирате да възприемате нещата. Много талантливи и способни хора сами пречат на прогреса и щастието си, като се самоубеждават в неистини или се отдават на самосъжаление. Така не предприемат правилните стъпки, които да подобрят живота и кариерата им.

Според Forbes тези хора особено често си повтарят три токсични мисли. Ако и вие си казвате, спрете колкото може по-скоро - те могат само да ви навредят.

"Нещата са зле, но ще търпя."

Понякога човек просто свиква с проблемите, с тъгата. По някакви причини решава, че няма избор, че е необходимо да остане в неприятна, съсипваща ситуация. Това никога не е вярно. Запитайте се какво се е случило в живота ви, та не желаете да се застъпите за себе си. Примирението не е добродетел.

"Просто не съм достатъчно добър/добра."

Липсата на увереност е основната съставка на неуспеха. Дори да сте претърпели някакъв провал, да се допуснали грешка или да са ви уволнили, това съвсем не означава, че сте некадърни. Съберете се, направете си план, поставете си цел и започнете да я следвате.

"Много ще е трудно да се променя."

Повтаряте си това не защото е истина, а защото дълбоко в себе си се страхувате от промяната, от риска. Което е безсмислено. Най-хубавите неща се случват именно след промени. Намерете смелостта си и скочете. Разбира се, рисковете трябва да са обмислени, но ако съвсем ги няма, никога няма да постигнете нищо значимо. 

 

 

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички