Тези 4 съвета ще ви помогнат да оставите чудесно първо впечатление


Тези 4 съвета ще ви помогнат да оставите чудесно първо впечатление
Снимка: iStock/Guliver

3220

Първото впечатление, което правите, е изключително важно не само за професионалния ви живот, а и за личния. То се оформя буквално за секунди и на подсъзнателно ниво зависи от неща, които може би ви се струват незначителни, но всъщност изобщо не са такива. От Entrepreneur дават няколко съвета какво да направите, за да създадете трайно добро впечатление за себе си.

Ръкостискане. Стиснете ръката на човека отсреща достатъчно здраво, за да проличи увереността ви, но не толкова здраво, че да го заболи. Дланта ви не трябва да е влажна. Ако например сте на парти и държите изпотена чаша, обвийте я със салфетки, за да не се намокри и кожата ви.

Поза. Начинът, по който стоите, трябва да излъчва, че вие сте роден победител. Трябва да сте изправени, с леко вдигната брадичка, ръцете ви не са плътно прилепени към тялото, а на малко разстояние, и да не са пъхнати в джобовете.

Движения. Имате навик да барабаните с пръсти, да си играете с косата си, да клатите краката си, когато сте седнали? Спрете незабавно. Това са сигнали, че се чувствате несигурен. Когато разговаряте с някого пък, се наведете съвсем леко към него. Така индикирате, че наистина се интересувате от това, което ви се казва.

Зрителен контакт. Важно е да гледате човека в очите, за да покажете, че сте открити. Психолози обаче съветват на всеки няколко секунди да отмествате за кратко поглед, тъй като втренчването може да бъде интерпретирано като агресивност.

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80827
  • GBP
    1
    2.28037
  • JPY
    100
    1.19608
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички