Бойко Борисов ще гостува в "Шоуто на Слави"


Бойко Борисов ще гостува в "Шоуто на Слави"
Снимка: БГНЕС

5858

Премиерът Бойко Борисов ще гостува следващата сряда, 21 ноември, при Слави Трифонов, обявиха от правителствения пресцентър пред OFFnews. Вчера шоуменът отправи покани към Цвета Караянчева, Румен Радев, Бойко Борисов, Сотир Цацаров и Мая Манолова, като всеки от тях да бъде добре дошъл в съответния ден от следващата седмица. Засега са потвърдили Караянчева, Манолова и Борисов, като Караянчева единствено е помолила да гостува на 26-ти ноември, понеже има служебен ангажимент на предложената от Трифонов дата.

Голямата изненада е безспорно съгласието на Борисов. Близо 10 години той и Трифонов са в скрита война, която избухна след като премиерът обяви, че водещият искал 50 % от ГЕРБ на времето, а Трифонов бурно отричаше. Премиерът също бе част от прословутото обвинение, че Слави имал градинка пред хотел "Маринела". Борисов на няколко пъти повтаряше тезата си, докато Трифонов само преди няколко месеца го нарече лъжец и обясни, че го заплашва със съд, ако продължи да говори за въпросната градинка. Слави изигра една от водещите роли да помогне за популяризирането на Борисов още в най-ранните му години, когато бе главен секретар на МВР.

А ето думите, с които Трифонов покани най-важните хора в държавата.

„Уважаеми зрители, гледам, че нещата в държавата са доста интересни, различни, специални, непредвидими. Някак си много хора изведнъж започнаха да търсят и правата си, и достойнството си. Което, разбира се, е много хубаво. Защото, според мен, това е единственият начин да бъдем общество и общност, а не електорат и тълпа.

Чувам и виждам, че много хора искат смяна на системата. Само искам да ви припомня, уважаеми зрители, вярвам, че вие не сте забравили, но преди 2 години аз и моите колеги създадохме Инициативен комитет, чрез който инициирахме референдум, на който искахме да ви попитаме дали искате смяна на системата от пропорционална – на мажоритарна. След огромни перипетии, събиране на подписи, намеса на тогавашния президент и Конституционния съд, който по желание и нареждане на политическата класа – въпреки че би следвало да е независим – Конституционният съд направи така, че отпаднаха три от въпросите. Но останалите 3, един от които беше за смяна на системата, бяха подложени на референдум.

Референдумът се състоя, гласуваха 3 милиона и половина българи, от които над 2 милиона и половина гласуваха “за” промяна на системата. Политическата класа обаче пренебрегна факта, че толкова много хора са гласували и опирайки се на закон, измислен от самата политическа класа, всъщност пренебрегна референдума. Продължавам да ви припомням, че аз и моите колеги направихме всичко по закон, включително като граждани имахме право да протестираме и протестирахме пред парламента. Е, тогава ситуацията беше по-различна от сега. Освен мен, на стол, и моите колеги, имаше още стотина души. Не искам да кажа, че това ме е обезкуражило.

Такава беше реалността. Сега обаче е по-различно. Защо е така, както и на още много други въпроси, аз не мога сам да си отговоря. Затова ще направя следното: тъй като ситуацията е специална и наистина има нужда от отговори на много въпроси, следващата седмица ще поканя следните личности, за да ги питам и аз, а и вие, какво се случва и какво ще правим. В понеделник каня в моето студио председателя на парламента – Цвета Караянчева. Във вторник да заповяда господин президентът – Румен Радев. В сряда е добре дошъл да отговаря на въпроси министър-председателят Бойко Борисов. В четвъртък очаквам да се срещна с главния прокурор Сотир Цацаров. А в петък за мен ще бъде чест да проведа разговор с омбудсмана на държавата Мая Манолова. Ще изпратя официални покани, както е по протокол, до всеки един от личностите, които каня.

Като казвам, че ще може да ги попитате и вие, имах предвид точно това. И затова може да изпращате вашите въпроси към председателя на парламента, президента, министър-председателя, главния прокурор и омбудсмана на следния адрес: pitai.slavishow.com

Уважаеми зрители, аз не знам дали те ще дойдат. Надявам се всички да дойдат. Аз съм телевизионен водещ, каня ги в телевизионно шоу, искам да ги питам, вие да ги питате. Защо пък да не дойдат. Но и вие ще имате право да питате, и аз ще имам право да питам, защото сме техни работодатели. И така – ще видим какво ще стане следващата седмица", заяви Трифонов.

Още от Любопитни вести


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.79566
  • GBP
    1
    2.28685
  • JPY
    100
    1.20351
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички