Борисов: Ако ГЕРБ са приели закон в полза на "Артекс", ще внеса друг


Борисов: Ако ГЕРБ са приели закон в полза на "Артекс", ще внеса друг
Снимка: БГНЕС

3887

Ако ГЕРБ са приели закон в парламента, който облагодетелства някого, ще внеса друг, с който да променя това. Това каза пред журналисти в Брюксел премиерът Бойко Борисов.

Попитан за коментар за появила се информация, че с поправка в закона се улеснява фирмата „Артекс“ (от която редица лица от властта са си купили изгодни жилища - бел.ред), Борисов заяви, че е убеден, че не е така или ако е направено такова нещо, то в никакъв случай не важи за периода, в който се говори. „Цяла нощ работихме по Brexit. Като се прибера ще събера колегите и ще преценим. Ако има такова нещо, ще си понесат последствията“, добави той, цитиран от "Фокус".

„БСП в последните си дни на управление приеха закон, с който казваха, че не им се търси отговорност за нищо. Не помните ли закона при Станишев, който прие, тръгвайки си от там. Ако ГЕРБ са приели закон в парламента, който облагодетелства някого, утре ще внеса друг, с който да променя това, ако е неправилно. В Брюксел като се огледах има толкова високи сгради, няма ли такива сдружения, такива протестиращи? Или в Лондон? В кой град няма „сити“ и високи сгради? Въпросът е законни ли са или не и дали има лобизъм за това. Ако има подобно нещо, ще го поправим“, заяви премиерът и подчерта, че ГЕРБ е избрана от народа и ако нещо е неправилно, видно е, че трябва да се поправи. „Имах разговор с всички, но по телефона ми обясняват, че 100% всичко им е законно“,  каза още Борисов.

По думите му трябва да има дебат хубаво ли е да има високи сгради. „Като минавам по „Цариградско шосе“ и гледам сградите да са красиви, издават съвсем друг облик на града. Ако искат колиби – колиби. Глас народен, глас Божи. Ние живеехме в колиба, две стаи в Банкя – със сестра ми в една стая, докато бяхме и студенти. Включително майка и татко бяха в другата стая. Други разбирам, че имат наследство на „Оборище“, на „Позитано“, в „Лозенец“ – ами хубави наследства. Да видим техните родители къде са работили тогава. Сиреч, колкото и да съм за единение, за мир, просто толкова неща се правят добри и само с общи усилия можем да се измъкнем в този тежък свят“, каза още министър-председателят.

Още от Макроикономически поглед


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80827
  • GBP
    1
    2.28037
  • JPY
    100
    1.19608
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички